Puromuz2.com: Aromalı Puro Satın Al
Puro seçiminiz, yakışınız, karınsoruniniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar külliyen size özeldir. Fakat tekrar de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç bekçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda günün her saatinde karınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize göre, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Yoklama Ika Oba inşaatı Karayip purolarda karınmeden önce nemliliğini denetleme buyurmak gerekir. Bu Toscanello karınin makbul değil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı rutubet oranlarında karınmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da tecrübe cihetılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken dirimsel bir kural var. Puro sadece fakat sadece kokusuz coşkunlukle yakılır! Puro her ahit ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler üzere buke yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilgi ve alaka gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde yakın. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken yalım puroya kazık münasebet etmemelidir. Ateşin maviliği purodan beş altı münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her kanatı kırmızıya döndüğünde kızartma sorunlemini sarrafiyeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 nokta eğimle, aleve tam münasebet etmeyecek şekilde tutun. Bu sorunlemi yaparken bütün tabanğın müsavi yanması gerektiği karınin puroyu aynı zamanda metodik bir şekilde 360 nokta döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna natürel alevli çakmalara göre beş altı daha uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu tarz çakmaklar çok etli canlıdür ve aşkın yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma sorunlemi natürel alevli çakmaklarla, beş altı ahit alabilir. Bu müddet size hengâm kaybı üzere odaükebilir fakat puro çıdam ve say gerek. 5- İyi Yandığını Yoklama Ika Şimdi puroyu ne yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma sorunleminden sonra elverişsiz çevirip vecihünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya sıkıntısızçe ambiyans üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün bukanak kıpkırmızı ise yakma sorunlemini sarrafiyearı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her kanatı tam yanmamışsa, yani bütün bukanak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu uçınıza gnaşin. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü bayağı soluk daha çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış pare da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hafifçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz karınime amade. Peki ya siz amade mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıleke çıleke karınilmeli. Alacağınız her soluk arasında en azcaından 40 saniye gözetmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara üzere karınmeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı karınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da takkadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı karınmeye devam ederseniz, puro o kadar yaralaşır ki hiç karınilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Tütün sıkıntısızçe ağıza doldurulur ve kâm almaçların dumanla uyartılmasına cevaz verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çısütsüzın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca ilgi gösterdiğinizin bir sorunaretidir. Sönen puronun küllerini yakinen temizleyin. Bunun karınin kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri yakinen temizlediğinizden sakıncasız olduktan sonra puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim karıntiğim Toscanello karınin yine yakma sıkıntı örgütleme etmez. Fakat etki inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda yaslılık hissedeceğinizi delalet etmek isterim.
Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta daha uzun bir müddet dahi saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve katiyen şpeş olan 2 kuralı mealız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın ortamın sıcaklık değerıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız ortam sıcaklığının 16 ila 18 nokta arasında evetğundan sakıncasız olmanız gerekiyor. Mekân içinde bu sıcaklığı yakalamanız berenarı zordur. Bu yüzden ortam sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza gerek yoktur. Fakat kuşkusuz eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız ortamını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda tek sıkıntı ile katlaşmazsınız. Muhafaza ortamı sıcaklığında gerçek sıkıntı ortamın itici değil aşkın hamam olmasıdır. Çünkü hıfız ortamı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile katlaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise hıfız ortamının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer aşkın kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl rutubet hıfız ortamı sıcaklığına göre trampa gösterecektir ve bu yüzden de hıfız ortamı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yok ise herhangi bir ambiyans geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta ambiyans geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız ortamının ambiyans geçirmemesi ve buna ilişkilı olarak da kutu karınindeki rutubet ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak karınin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı sağlayacak katiyen ambiyans geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En çok humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları katiyen ambiyans geçirmedikleri karınin gayrı rakiplerine koskocaman ayırt atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.